HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.01. 21:33 Vicuska28

Kung Fu medve

A Cloud névre hallgató ázsiai fekete medve a hirosimai Asa Állatkertben él, és két évvel ezelőtt készült róla egy felvétel, ahogy felvesz egy 1,5 méter hosszú botot, és olyan mozdulatokat végez vele, mint a harcművészek.

A video felvétel elején a medve játszadozik a bottal, és gyorsan forgatja a feje körül. Az egyik pillanatban feldobja a botot a levegőbe, ami megpördül a feje felett, majd elkapja.

A felvételt a kanadai Alex Graham készítette, amikor az állatkertben járt két évvel ezelőtt. A kung fu mestert eddig 800 000 látogató tekintette meg a YouTube-on.

Sokan kétségbe vonták a felvétel hitelességét, ezért Graham a múlt héten feltette a három perces nyers, vágatlan változatot.

Marc Bekoff (Kolorádói Egyetem) viselkedéskutató szerint a felvétel hiteles.

" Ez egy jó példa az állatok eszközhasználatára. A medve mozdulatai nem mondhatóak szokványosnak, de az emberek megtanították a fókákat labdával egyensúlyozni,  vagy az elefántokat az ormányukkal festeni, ezért azt hiszem, hogy ez is lehetséges", mondta Bekoff, hozzátéve, hogy a medvét bizonyára valaki betanította.

Az állatkert egyik gondozója azt állítja, hogy ő, és a kollégája a medve rendkívüli tehetségét már akkor felfedezték, mihelyt megérkezett hozzájuk. Ők adtak neki botokat, hogy játszon velük.

Cloud 8 évvel ezelőtt került az Asa állatkertbe, amikor az anyját megölték a helyi erdőben.

 

1 komment

Címkék: érdekes sport medve fekete medve


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr22049165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lampaules 2010.06.09. 16:50:04

tényleg nem tűnik fake-nek, több felvétel is van róla. azt is hallottam, hogy cirkuszi maci volt anno, ott tanították be neki.

Egyébként rendkívül büszke lehet magára az a viselkedéskutató, aki azt hiszi, az elefántok maguktól festenek.
Nem linkelek videót, aki akarja megtalálja azokat a felvételeket, ahol tisztán látszik, hogy az idomárok irányítják az ormányukat. A fülük alatt van valami amivel tudják irányítani az elefántot ha jól emlékszem.
süti beállítások módosítása