HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.01. 18:42 Vicuska28

Elpusztult a világ egyik legöregebb zsiráfja

24 évesen elpusztult a világ egyik legöregebb zsiráfja az alabamai Birmingham állatkertben. A hím, Morefu nevű zsiráf egészsége már egy ideje hanyatlóban volt. Az állat gyulladásoktól és a korral járó egyéb betegségektől szenvedett. Szervezete már nem reagált a gyógyszeres kezelésekre ezért el kellett altatni.


Morefu nagyon fog hiányozni, hiszen ő egy gyönyörű és fenséges állat volt. - mondta Clay Hilton, az állatkert elnöke.


A zsiráfok átlagos élettartama a vadonban 13 év, fogságban legfeljebb 25 év. Morefu az egyik legidősebb zsiráf volt a világon és hosszabb életet élt, mint amennyit a vadonban élt volna.


Morefu, amely szuahéli nyelven "hosszú"-t jelent 1985-ben érkezett Birmingham-be. Akkor 5,5 méter magas és egy tonna súlyú volt.
Az állatkertek és akváriumok nemzetközi adatbázisa (ISIS) szerint Morefu a legidősebb hím zsiráf volt egész Észak-Amerikában.

 

2 komment

Címkék: állatkert zsiráf legöregebb elpusztult


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr501637669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

morefu 2010.01.08. 21:25:15

kedves emberek!isten nyugasztalja szegény Morefut nagyon sajnáljuk!bár egyes emberek szívesen ettek volna belőle pörköltet de én meg védtem!:)amúgy hány éves volt Morefu?

morefu 2010.01.08. 21:26:17

jól van emberek ki derítettem hány éves volt!bocsika
süti beállítások módosítása