HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.12. 11:07 Vicuska28

A bika győzedelmeskedett a tigris ellen vívott harcban

Egy kínai állatkert alkalmazottai úgy szerették volna felkelteni Tang Bai Hu, a fehér tigris vadászösztönét, hogy betettek mellé egy fiatal bikát.

A várható eredmény az lett volna, ha a tigris megtámadja és megöli a bikát, de hihetetlen fordulat történt, a tigris áldozattá vált.  

A személyzet elmesélte, hogy a tigris azonnal rátámadt az egyéves bikára, de az megfordult és lesöpörte magáról. A hajthatatlan tigris újra megpróbálta ugyanazt a műveletet végrehajtani, de a harcias bika erősen küzdött ellene és az egyik pillanatban úgy tűnt, hogy sikerült beleharapnia a tigris nyakába.

Az állatkert szóvivője Chang Yihai azt a következtetést vonta le a történtekből, hogy az élő bika már túl sok volt a csirke és marha felvágotthoz szokott 15 éves tigrisnek.

"A mi tigriseink már régen elfeledték vadászati ösztönüket. Kényelmes életet élnek, nagy házuk, medencéjük és sport pályájuk van. Vad természetük már megszűnt, mely az immunrendszerük degenerálódásához és reprodukciós képességük elvesztéséhez vezetett.

 

2 komment

Címkék: állatkert tigris bika ragadozók vadászösztön


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr391751606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.02.12. 13:43:08

de ciki, szegény... sajnálom, megint egy feketepont az embernek...

[c] 2010.02.15. 02:59:56

Remélem, legalább megkegyelmeztek az életrevaló bikának.
süti beállítások módosítása