HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.07. 21:35 Vicuska28

5500 kuna pénzjutalom a megkínzott kutya elkövetőinek kézrekerítésére

A vinkovce-i állatbarátok szervezetétől megtudhattuk, hogy a héten történt szörnyűségben résztvevő kutya gyújtogatók kiléte még mindig ismeretlen.  A szervezet feljelentést tett az ügyben a Vukovár-Szerémség rendőrségi igazgatási központban (Policijska Uprava Vukovarsko-Srijemska) és elhatározták, hogy gazdag pénzjutalmat adnak azoknak, akik bármilyen információval szolgálnak az elkövetők kilétét illetően.

- A felgyújtott kutya esetével kapcsolatban szervezetünk pénzjutalmat ígér annak, aki valamilyen információt tud az állat gazdájáról, valamint a gyújtogatásban résztvevő személyről vagy személyekről. Nem engedhetjük, hogy ez az eset büntetlen maradjon és reméljük hamarosan lesz információnk az elkövetőkről, hogy felelősségre vonhassuk őket - jelentette ki Danica Dečev, a szervezet elnöke.

Az ilyen embertelen viselkedésnek úgy látszik nincs vége és sok esetben nem csak kutyák esnek áldozatul, hanem macskák is.

A nyugdíjas Ljerka néni Borovo Naselje-ből azzal a panasszal fordult az állatbarátok szervezetéhez, hogy a lakása környékén egy rakás gyerek és pár felnőtt folyamatosan zaklatja a macskákat.

- A macskákra parittyával, kövekkel lövöldöznek. Egy macskának kiszedték a szemét, míg a másiknak levágták a farkát - panaszkodott Ljerka asszony, aki az utóbbi állatot befogadta.

A szervezet tagjai nyomban odautaztak, ahol a legfőbb tennivalónak a macskák etetését és sterilizálását tekintették.

- Az emberek könnyen átsiklanak a tényeken, miközben a közelükben olyan emberek élnek, akik ilyen dolgokra képesek. Aki közömbösen reagál bármely élő teremtmény szenvedésére, az közömbösen viselkedik a szenvedő emberekkel is - jegyezte meg a vinkovce-i állatbarátok szervezete.

 

1 komment

Címkék: állatvédelem állatkínzás háziállatok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr31817432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rahsid 2010.03.08. 10:53:50

Az elkövetőkre meg halál kéne.