HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.11. 15:44 Vicuska28

A svájciak szerint az állatoknak nem kell ügyvéd

Svájc polgárai március 7.-én népszavazással dönthették el, hogy az állatoknak kell-e ügyvéd vagy sem.

A népszavazás eredményei azt mutatták, hogy a polgárok 70,5 százaléka szavazott a javaslat ellen, miszerint minden kantonban egy ügyvéd képviselheti az állatok jogait. Az egyetlen kanton az országban Zürich, ahol az állatoknak ügyvédjük van. Antoine Goetschel 1992 óta tölti be ezt a posztot.

Antoine Goetschel azt mondja, hogy évente 150-200 állatot képvisel a bíróságon. Kliensei nagy része kutyákból, tehenekből és macskákból áll.

A múlt hónapban egy elpusztult halat képviselt. A halászt állatkínzással vádolták meg, mert 10 percig tartott neki mire kihúzta a vízből az állatot, s ezért az szenvedett. A halászt felmentették a bíróságon.

 

Az ügyvéd egy olyan esettel is foglalkozott, hogy egy személy 150 macskát tartott otthonában, és nem tudott megfelelően gondoskodni róluk. Pillanatnyilag 50 üggyel foglalkozik.

Svájc egy olyan ország, ahol szigorú törvények vonatkoznak a házi kedvencek és a haszonállatok gondozására. Sertéseket, papagájokat, halakat, és egyéb háziállatokat nem szabad egyedül hagyni. A lovaknak és teheneknek biztosítani kell a rendszeres mozgást, valamint a kutya tulajdonosoknak elég képzettnek kell lenniük ahhoz, hogy megfelelően gondoskodni tudjanak házi kedvencükről.

Ezek a szigorú törvények elegendőek, állítják az ügyvéd bevezetése ellen szavazók, köztük a kormány és a gazdák egy csoportja. Kihangsúlyozták, hogy ügyvédeket kinevezni az állatok számára felesleges költekezés lenne az adófizetők pénzéből.

 

 

1 komment

Címkék: állatvédelem háziállatok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr341831561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása