HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.18. 17:27 Vicuska28

Szörföző alpaka

 

A perui Domingo Pianezzi legalább egy évtizede tanítja a kutyáknak, hogyan irányítsák a deszkát szörfözés közben. Most sikerült ezt megtanítania a Pisco nevű alpakának is, aki mentőmellénnyel felszerelkezve a deszka tetején ácsorog, miközben Domingo kergeti a hullámokat.

Az alpaka (Vicugna pacos) a helyiek háziállata, kisebb lámára hasonlít. A peruiak ezt a dél-amerikai tevefélét elsősorban rendkívüli finomságú gyapjáért, ritkán élelem céljából tenyésztik.

Domingo, aki általában gyerekeket tanít szörfözni, számos nemzetközi versenyen vett részt, melyet kutyáknak és gazdáiknak rendeztek.

- Szörföztem már kutyával, papagájjal, hörcsöggel, macskával, de amikor Ausztráliában versenyeztem, láttam, hogy az emberek kenguruval és koalával szörföznek. Perui állampolgár lévén, kitaláltam mivel lehetne még érdekesebb a szörfözés, ezért betanítottam az ország egyik jellegzetes állatát - mondta Domingo.

A mutatványról ellentétes vélemények alakultak ki. Vannak, akik bírálták a szörföst, mert a hegyvidéki állatot a tengerre vitte, és úgy vélik ez kínzás, míg mások innovátornak titulálták.  

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes sport alpaka háziállatok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr771850147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása