HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.20. 20:24 Vicuska28

Egy vérengző róka miatt megváltoztatta a nemét a kakas, és tyúk lett belőle

Az ENSZ szakértői kezdtek el foglalkozni azzal esettel, ami egy olaszországi farmon történt egy kakassal, amely saját magától megváltoztatta a nemét, és tyúkként kezdett el viselkedni.

Gianni kakas Toszkánában él egy farmon, amit nemrég egy róka támadott meg, és az ott levő összes tyúkot megölte. A tulajdonos szerint azóta a kakas felvállalta a tyúkok szerepét. Gianni, aki eddig vérbeli hím volt, most tojásokon ül, és a kiscsirkék kikelését várja.

Az Egyesült Nemzetek Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) nagy érdeklődést mutat a jelenség iránt, ezért úgy döntöttek, elemezni fogják a kakas DNS-ét, hogy ezáltal megtudják, mi okozta a változást.

- Lehet, hogy a túlélésért felelős gén az oka, ami előfordul egyes fajoknál. Mivel a nőstények már nincsenek többé, az egyetlen módja, hogy utódjait megvédje az, ha nősténnyé változik - mondta az egyik szakértő.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kakas madarak szokatlan baromfi


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr961938037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása