HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.07.04. 18:37 Vicuska28

Kutya fogadott örökbe egy macskát

Kínában egy kutya megcáfolta a macskákkal való viszálykodásról szóló történeteket. A kínai Li Dajie pont akkor vitt haza egy kiscicát, amikor a kutyája szült.

Li azt mondja, hogy a cicának anyai szeretetre volt szüksége, a kutya pedig anya akart lenni.

"A macska, és a kutya az elejétől kezdve nagyon jól megvannak, és hamar elválaszthatatlanok lettek", mondta a két állat gazdája. Amikor a kutya világra hozta négy kölykét, a kiscica féltestvéreivel együtt elkezdte szopni mostohája tejét. Li szerint a macska gyorsan elkezdett fejlődni, miután kutyatejet evett, és egy hónap alatt a négyszeresére nőtt.

"Amikor a kutya a saját kölykeit eteti, a macska is odafurakszik közéjük, még akkor is, ha már evett. A kutya gyakran nyalogatja a macska hátát, hogy megnyugtassa, mint ahogy minden kutya anyja", tette hozzá Li.

 

1 komment

Címkék: kutya macska pótanya


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr202129183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

debebe 2012.02.23. 12:53:58

Elárvult jegesmedve kölyköt fogadott örökbe egy magyar kutya.
A norvégiai Kristiansand város Dyreparken Állatkertben egy jegesmedve mama három bocsnak adott életet, ami igen ritka a jegesmedvéknél. A harmadikként, kis súllyal született jegesmedve kölyöknek semmi esélye sem lenne az életben maradásra a természetben. Az anyjuk csak a másik két életképes bocsot fogadta el. Mivel nem szoptatta őt, ezért az állatkert jegesmedve házának munkatársai vették gondozásba. A norvég Dagens Næringsliv napilap a dn.no honlapján közölte először a hírt.
A sajtóhírek hallatán a bocs váratlan segítséget kapott a Kristiansand városhoz közeli Nodelandsheia településről. A kisvárosban már hat éve ott élő, a város Österslöw hoteljében séfként dolgozó Herlitz András a Magyarországról magával kivitt kopó keverék kutyája a napokban megellett. András felajánlotta, hogy a bocsot próbálják meg szoptatni Marossal. A szuka hamar befogadta a kis bocsot. Az állatkert vezetője Trond Helge Sogndalstrand elmondta, hogy a kutya teje bár sokkal kevesebb tápanyagot tartalmaz, mint egy jegesmedvéé, mégis jobb megoldás egy kutya gondoskodása a mesterséges táplálásnál. Az állatkert állatorvosa javaslatára azonban az állatkert Isbjørn Polar Bear házának gondozói rendszeresen ellenőrzik a bocs fejlődését és naponta egy alkalommal az állatorvosok által összeállított speciális tápszerrel ők etetik meg, hogy pótolják kutya és jegesmedve tej közötti különbséget. Maros, a dajkakutya odaadóan gondoskodik a kis bocsról. A felvételeket Andrástól kaptuk, aki megígérte, hogy küld még további felvételeket is. Az állatkert vezetői már új Knut-ként emlegetik a kis jövevényt. A bocsnak még nincs neve, de Norvégiában már a napilap honlapján lehet javaslatokat tenni arra, hogyan hívják a kis árvát.
süti beállítások módosítása