HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.13. 12:35 Vicuska28

Az eddigi legnagyobb rák Nagy-Britanniában

 

Ez a tenger mélyén élő rák hatalmas csápjaival és halálos szorításával a legnagyobb, amit Nagy-Britanniában valaha láttak. Ami még ennél is szörnyűbb, hogy ez az ízeltlábú még növésben van.

A japán óriás tengeri pók (Macrocheira kaempferi) teste úgy néz ki, mint egy kosárlabda, és a kb. 4,5 méter hosszú lábaival könnyedén átlépkedheti az autókat. A szakértők azt mondják, hogy míg a szárazföldön nehézkesen mozog, addig a saját természetes élőhelyén, 300 méter mélyen a tengerben egy igazi csúcsragadozó.

A képen látható példányt a Csendes-óceánból fogták ki, és márciusig új otthona  a National Sea Life Centre lesz, ahonnan Belgiumba fogják átköltöztetni.

A japán óriás tengeri pók (v. japán óriásrák) a legnagyobb rákfaj a világon. Japánban helyi specialitásként tálalják a turisták elé, kivéve a rákok szaporodási időszakában, amikor tilos őket megenni. - mondta Graham Burrows, a központ kurátora.

-->

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: rák legnagyobb japán óriás tengeri pók


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr141754489

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Méretes pókok a házban 2010.05.18. 23:36:48

Ezt az “hatalmas pók Angliában” témát eddig mindenki, vagy kétkedve, vagy nagy meglepetésként fogadta. Nem is csodálom. Nagy pókok Angliában?...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása