HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2011.02.12. 10:46 Vicuska28

Óriáspanda bébi a valóságshow sztárja

 


  A thaiföldiek olyannyira szívükbe zárták a Linping nevű óriáspandát, hogy egy bizonyos "Panda csatornán" a nap 24 órájában élőben figyelhetik annak minden mozdulatát.

A kis Linping Thaiföld északi részén, Chiang Mai állatkertjében született 2009-ben. Ettől a naptól kezdve a kis panda lett a fő attrakció az országban, valóságos "pandamániát" idézve elő.

A nevével megtartott 2009-es verseny 22 millió érdeklődőt vonzott.

A panda iránti megszállottság akkora lett, hogy egyesek már Kínában akarják tudni. A két ország közti megállapodás értelmében, az állatot 2. életévének betöltésével át kell szolgáltatni Kínának (ami azt jelenti, hogy idén májusban).

Az állatkertben abban reménykednek, hogy sikerül kiharcolniuk Linping további maradását.

"Ha a válasz nem, mi akkor is kitartunk az elhatározásunk mellett. Először is megkérdezzük az elutasítás okát, majd megpróbáljuk meggyőzni őket arról, hogy a thai emberek milyen végtelenül megszerették Linpinget", mondta  Prasertsak Buntrakulpuntavi, a thaiföldi panda projekt vezetője.

A panda bébi sokat jelent az állatkert számára, mivel 30-40 százalékkal megnőtt a látogatottság. A kormánytól 28,5 millió bahtot (930 000 dollárt) kért, hogy egy légkondicionált menedéket építsenek az állat játéktere fölé.

Azt tervezik, hogy az óriáspandákat kutató központban mesterséges megtermékenyítéssel egy másik panda bébit hoznak majd létre.

"Linping az első panda, mely Thaiföldön született. Függetlenül attól, hogy mit csinál, vonzza a figyelmünket. Olyan mintha saját gyermekünket figyelnénk, ahogy napról-napra növekszik, fejlődik, és játszik", nyilatkozta Prasertsak az AFP-nek.

Mint a legtöbb szupersztár Linping is nehéz természetű.

"Elég makacs, igazi alfa-hím, és nem éppen barátságos", állítja a gondozója.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes állatkert medve óriás panda


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr352655531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása