HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2011.02.12. 10:46 Vicuska28

Óriáspanda bébi a valóságshow sztárja

 


  A thaiföldiek olyannyira szívükbe zárták a Linping nevű óriáspandát, hogy egy bizonyos "Panda csatornán" a nap 24 órájában élőben figyelhetik annak minden mozdulatát.

A kis Linping Thaiföld északi részén, Chiang Mai állatkertjében született 2009-ben. Ettől a naptól kezdve a kis panda lett a fő attrakció az országban, valóságos "pandamániát" idézve elő.

A nevével megtartott 2009-es verseny 22 millió érdeklődőt vonzott.

A panda iránti megszállottság akkora lett, hogy egyesek már Kínában akarják tudni. A két ország közti megállapodás értelmében, az állatot 2. életévének betöltésével át kell szolgáltatni Kínának (ami azt jelenti, hogy idén májusban).

Az állatkertben abban reménykednek, hogy sikerül kiharcolniuk Linping további maradását.

"Ha a válasz nem, mi akkor is kitartunk az elhatározásunk mellett. Először is megkérdezzük az elutasítás okát, majd megpróbáljuk meggyőzni őket arról, hogy a thai emberek milyen végtelenül megszerették Linpinget", mondta  Prasertsak Buntrakulpuntavi, a thaiföldi panda projekt vezetője.

A panda bébi sokat jelent az állatkert számára, mivel 30-40 százalékkal megnőtt a látogatottság. A kormánytól 28,5 millió bahtot (930 000 dollárt) kért, hogy egy légkondicionált menedéket építsenek az állat játéktere fölé.

Azt tervezik, hogy az óriáspandákat kutató központban mesterséges megtermékenyítéssel egy másik panda bébit hoznak majd létre.

"Linping az első panda, mely Thaiföldön született. Függetlenül attól, hogy mit csinál, vonzza a figyelmünket. Olyan mintha saját gyermekünket figyelnénk, ahogy napról-napra növekszik, fejlődik, és játszik", nyilatkozta Prasertsak az AFP-nek.

Mint a legtöbb szupersztár Linping is nehéz természetű.

"Elég makacs, igazi alfa-hím, és nem éppen barátságos", állítja a gondozója.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes állatkert medve óriás panda


2011.02.08. 17:54 Vicuska28

Róka koma ablakra éhezett

 

 

Nem tudni, hogy a képen látható róka tényleg éhes-e, vagy csak az ablakmosót utánozza, kommentállták a felvételt szemlélgető emberek, melyen az állat élvezettel nyalogatja a befagyott üveget.

Ez a rövid videó, melyet Oroszországban vettek fel, és az "Ostoba róka" nevet kapta, senki számára nem volt közömbös.

A közel fél millió ember egy része, akik a YouTube-on megnézték, még a gondolattól is irtóztak, hogy esetleg találkozhatnak vele, míg mások végtelenül bájosnak találták.

A róka kitartó üveg nyalogatása és harapdálása valóban szimpatikusnak tűnhet, de annyi bizonyos senkinek se lenne mindegy, ha véletlenül sikerülne betörnie az ablakot.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes róka ragadozók


2010.07.07. 17:39 Vicuska28

A majom elleste gazdájától, hogy hogyan kell levágni a tyúkot

Egy kínai befogadott egy félkezű, és féllábú majmot, aki azóta folyamatosan öli a tyúkjait.

A majom azonnal családtag lett. Amikor Li Chun Menghai falucskában (Yunnan tartomány) rátalált a sérült állatra, eldöntötte, hogy segít neki felépülni. A majom gyakran részt vett az otthoni feladatok teljesítésében, és általában utánozta amit Li csinált.

Például, amikor meglátta, ahogy a gazdája feltöri a tojást az ételhez, a majom elment a baromfi ólba, és összetörte az összes tojást. Amikor pedig levágott egy tyúkot, kis kedvence ugyanazt csinálta, és eddig mintegy 80 tyúkot ölt meg.

"Azóta, minden alkalommal, amikor nem elfoglalt kiszalad a baromfi ólba, és tyúkokat vagdos, függetlenül attól, hogy öreg vagy fiatal. A napi rekordja kilenc tyúk," mondta Li.

"A leckét megtanultam, és soha többet nem vágok le tyúkot a majom jelenlétében."

 

Szólj hozzá!

Címkék: majmok


süti beállítások módosítása