HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.22. 22:51 Vicuska28

Albínó őzikére bukkantak az olasz Alpokban

Ezen a képen egy hihetetlenül ritka állat egy albínó őz rejtőzik a vadonban, mely már meg is kapta a "Fehér Bambi"nevet.

A gyönyörű állatot egy olasz vadonban kapták lencsevégre. Massimo Del Din és lánya Deborah gyalogtúrájuk során vették észre az állatot Belluno megyében, az Olasz Alpokban. 
Hirtelen bukkant elő a fák közül normális színű anyja társaságában. Az őzike a sétálók felé fordult, akiknek volt annyi idejük, hogy megörökítsék a pillanatot.

A regionális hatóságok képviselői a fényképeket látva azonnal kijelentették, hogy tilos vadászni erre a ritka példányra. Giammaria Sommavilla, Belluno megyei rendőrfőnök bejelentette, hogy az őzikét (mely a becslések szerint 8 hónapos lehet) védeni fogják.

"Nem tudtam hinni a saját szememnek. Ritkán van lehetőségünk, hogy láthassunk hozzá hasonlót, nagyon ritka hiszen utoljára évtizedekkel ezelőtt láttak albínó őzet". - mondta Sommavilla.
 

Szólj hozzá!

Címkék: őz albínó ritka


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr821694072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása