HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.27. 22:55 Vicuska28

Fényképeket készít Nonja, az orángután


 

Nonja, a nőstény orángután fényképezéssel foglalkozik és a munkái az interneten kerülnek eladásra. Az összegyűjtött pénzt a vadonban élő rokonainak szánja. 

Nonja a bécsi schönbrunni állatkert őrétől kapott egy digitális fénképezőgépet, és a vele készített fotókat feltették a Facebook-ra ahol már több tízezer ember látta. 
A Samsung ST1000-es fényképezőgépet átalakították a célnak megfelelően, rendelkezik beépített Wi-Fi és Bluetooth-kapcsolattal is, így a képeket automatikusan továbbítja, ami jó dolog mert az USB kábel biztosan zavarná az orángutánt.

Az állatkert vezetősége megerősítette, hogy előkészületben van egy kiállítás a 20 eddigi legjobb munkával, és a bekeretezett képeket árulni fogják az eBay-en. Minden ilyen képet a szerző "aláírja" saját ujjlenyomatával.

A képek eladásából befolyt összeget a vadon élő borneói orangutánok védelmére fogják költeni, melyekből mindössze 20 000 él szabadon. 

Nonja/Facebook

1 komment

Címkék: majmok orángután állatvédelem fényképek


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr301707910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krizzta · http://krizzta.blog.hu/ 2010.02.10. 07:58:12

szia, jó a blog, de tehetnél be linkeket, ide pl a facebook-os oldalát a majomnak...:)
süti beállítások módosítása