HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.31. 19:13 Vicuska28

Kannibalizmusra kényszerült kutyák a smederevói állatmenhelyen

Szerbiában a smederevói állatmenhelyen levő kutyák annyira éheztek, hogy kannibalizmusra kényszerültek. Ezt bizonyította az az önkéntes lány is, aki a menhelyen dolgozott és a fotók, melyeket készített önmagukért beszéltek.

A kutyák olyan mértékben éheztek, hogy kénytelenek voltak egymást megenni.
-Kétszer voltam az állatmenhelyen mint önkéntes és mind a két alkalommal találtam elpusztult kutyát, aminek a fele már hiányzott.-mondta a lány.

Az állatmenhelyen csak 15 boksz található, ami az ott élő kb. száz kutyának nem elég,
ezért java részük egy bekerített nyitott területen tengődik esőben, hóban és sárban.
A kölyök kutyák hamar elpusztulnak a hidegtől vagy betegségtől, habár a menhelynek szerződése van egy állatorvossal, mégsem akarják kihívni, amikor szükség lenne rá. A menhelyen tartózkodó kutyák 95%-a beteg és sérült.

Ez szomorú. Az életkörülmények horror filmbe illőek. Az állatok vékonyak, mint a csontvázak és az értük felelős két sintérnek egész nap csak annyi dolga van, hogy dobjon nekik egy kis penészes kenyeret, amiből nem is jut mindegyiküknek. 
A menhelyen tiltják a fényképezést, nehogy kiderüljön mi zajlik a falak mögött. A kutyák kénytelenek a saját ürülékükben aludni. Ráadásul a sintérek arra a helyre dobják nekik az ennivalót is. Így írta le a helyzetet a lány, aki az ASAP állatvédő szervezet tagjaival együtt élelmet vásárolt a kutyáknak, hogy túléljék az elkövetkező napokat.

Az állatvédelem felelős tagja dr. Ivan Stevanović a Kurir-nak adott interjújában a menhellyel kapcsolatban megjegyezte, hogy "nem állandó, csak ideiglenes megoldásról van szó".
- Mi az elmúlt évben közösségi pénzből 7 millió dinárt (19 és fél millió forint körüli összeget) költöttünk a kutyák befogására, gondozására és etetésére.
Nyilvánvaló, hogy probléma van az önkormányzati vállalatok működésében, mert ott nem olyan szakemberek vannak akik képesek megfelelően gondoskodni a kutyákról 
és szemmel láthatóan terhet jelentenek számukra az állatvédő szervezetek.-magyarázta Stevanović és azt ígérte, hogy még ebben az évben megépül az előírt szabványoknak megfelelő kutyamenhely.



 

Szólj hozzá!

Címkék: bizarr állatkínzás állatmenhely


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr241717698

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása