HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.16. 21:06 Vicuska28

Terítéken a macska

A olasz RAI 1 televíziós csatorna népszerű gasztronómiai műsorában váratlan botrányt tört ki, amikor a szakács macskahúsból készült étel receptet javasolt a nézőknek.

Beppe Bigazzi (77) a híres gasztronómus és egyben a "La prova del cuoco" műsor házigazdája olyan ételt mutatott be, amely elkészítéséhez elengedhetetlen a macskának a húsa. Arra a múltbéli eseményre emlékeztette a milliós nagyságú közönséget, amikor a második világháború utáni éhínséges időszakban olaszok ezreit mentette meg a macskahús. Ezenkívül a műsor alatt megemlítette, hogy néha szokott  enni macskából készült különlegességeket, és véleménye szerint sokkal ízletesebbek, mint más állatból készült ételek.

Miután a szervezőknek számtalan felháborodott nézővel és állatvédővel kellett szembe nézniük, Bigazzi műsorát megszüntették.

A macskahús fogyasztása elterjedt Svájcban, Kínában, Vietnámban és néhány latin-amerikai országban, mint pl. Peru és Argentína. Ugyanakkor a macskaevés ellen tiltakozók száma egyre csak nő, különösen Kínában, ahol a kutya- és macskaevésnek évezredes hagyománya van.

 

 

1 komment

Címkék: étel macska megdöbbentő


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr501764472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása