HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.25. 15:23 Vicuska28

Ibériai hiúz lett az örökös

 

Egy elhunyt gazdag spanyol asszony néhány állatvédelmi szervezeten keresztül, becslések szerint 9 millió eurót (2,4 milliárd forintot) hagyott az állatokra, mindenekelőtt az ibériai hiúzra vagy más néven párduchiúzra (Lynx pardinus), mely a világ legveszélyeztetettebb macskaféléje.

A kilenc millió euróból hármat (710 millió forintot) az ibériai hiúz megmentésére kell fordítani. A pénzt befektetik majd egy fajfenntartó programba, melynek célja a faj fogságban történő tenyésztése.

Az El País napilap szerint a 60 éves jótevő 2008-ban halt meg, és vagyonát állatvédelmi szervezetekre hagyta.

Dél-Spanyolországban és Portugáliában ma már csak 200 ibériai hiúz él szabadon, még a XX. század kezdetén számuk 100 000 körül volt.

Az ibériai hiúz hossza elérheti az egy métert, súlya pedig a tizenöt kg-ot. A kardfogú tigris végleges kihalása után, az ibériai hiúzt tartják a leginkább veszélyeztetett macskafélének.  

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem hiúz kihalófélben ibériai hiúz


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr531789770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása