HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.10. 21:54 Vicuska28

Elefántok törtek be egy angolai faluba

 

Vadon élő elefántok törtek be egy faluba Dél-Angolában. A hatalmas állatok több tucat házat és termőföldet tettek tönkre, ezért a négyezernyi lakos nagy része kénytelen volt a szomszédos Namíbiába menekülni.

A Mucusso faluban történt incidens során senki nem halt meg, de a helyzet aggasztó. A lakosság és az állatok közötti konfliktusnak vagyunk tanúi, nyilatkozta Manuel Jamba a helyi rádióban.

Manuel azt állítja, hogy az elefántok a szomszédos Botswana-ból érkeztek, ahol a világ egyik legnagyobb elefánt állománya figyelhető meg, és felszólították az angolai kormányt, hogy biztosítsák az állatoknak a visszatérést a háború sújtotta országba.

A polgárháború Angolában csaknem három évtizeden át tartott 2002-ig, melyben becslések szerint fél millió ember halt meg és kis híján megsemmisült az egész vadvilág.

Úgy tartják, hogy a kormányzati erők és a fő ellenzéki párt lázadói (UNITA) közötti harcban, több, mint 100 000 elefántot és több ezer orrszarvút és bivalyt öltek meg.

Azokat az állatokat, melyek nem pusztultak el a csatározások során vagy a robbanásokban, megölték az orvvadászok vagy a falusiak (az utóbbiak azért, hogy legyen mit enniük).

Még Angola nemzeti jelképe, az  óriás fekete lóantilop is nagyon ritka faj, melynek egyetlen ismert természetes élőhelye ez az ország, és a polgárháború idején szinte teljesen eltűnt az itteni területekről.

 

Szólj hozzá!

Címkék: elefánt támadás


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr361829957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása