HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.24. 20:07 Vicuska28

Az állatok megérzik a földrengést Kínában

 

Shandong tartomány Qingdao városában levő állatkert gondozója Sun Lijuan rendszeres munkája mellett, amibe bele tartozik a pávák etetése, és ketrecük tisztántartása is, jelenti a madarak viselkedését a helyi Szeizmológiai Irodának.

- Naponta kétszer figyelem a madarak viselkedését, és ha valami szokatlant észlelek, tájékoztatom a Szeizmológiai Irodát - mondja a pávák gondozója.

- Qingdaoban 95 olyan állomás van, ahol figyelik az állatok viselkedését. Körülbelül 100 000 madár, juh, kutya, ló, róka, és kígyó van a farmokon és az állatkertekben a földrengések előrejelzésének céljából - állítja Guo Yugui, a Qingdao szeizmológiai állomás helyettes vezetője.

- Az állatok viselkedése természetesen csak egy eleme a tudományos földrengés előrejelzésnek - mondja ő, és emlékeztet arra, hogy 1975 februárjában ennek a módszernek köszönhetően a Richter-skála szerinti 7,3-as erősségű földrengés előtt 13 órával kiürítették Liaoning tartomány Haicheng nevű városát. Az evakuálással becslések szerint 100 000 életet mentettek meg.

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos megmentő


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr261866041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása