HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.25. 18:01 Vicuska28

Zsiráffal bővült a jagodinai állatkert

 

A várva várt zsiráf végül tegnap megérkezett a jagodinai állatkertbe. Morava kerület legnagyobb városában tegnap mutatták be a nyilvánosságnak a hím nemű zsiráfkölyköt, aki egy chicagói állatkertben született, és onnan érkezett repülővel.

A két méteres, és hat hónapos zsiráfkölyök a Jovanča nevet kapta Branislav Nušić Utazás a föld körül című regényének főhőséről.

A zsiráfért 45 000 eurót fizettek, melyet a belgrádi MB Gas vállalat adományozott az állatkertnek.

- Ez a vállalat, valamint a tulajdonosa semmilyen kapcsolatban nem áll Jagodinával, kivéve, hogy személyes jó barátom. Téves az az állítás, miszerint az állam adott pénzt a zsiráfra, mert a kormánytól csak 19 millió dinárt (190 000 eurót) kaptunk az állatkert és a város idegenforgalmának fejlesztésére, de ennek a pénznek semmi köze nem volt az új állat vásárlásához - mondta tegnap Dragan Marković Palma, Jagodina polgármestere.

A belgrádi és vajdasági állatkertekben már van zsiráf, és most már ideje volt, hogy Szerbia központjában is legyen miben gyönyörködniük a gyermekeknek.

A megnyitón kb. 3000, többnyire diákokból álló látogató vett részt. A zsiráfot Mlađan Dinkić gazdasági miniszter, Dragan Marković Palma, Jagodina polgármestere, és Vuk Bojović, a belgrádi állatkert igazgatója mutatta be.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatkert zsiráf


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr631868360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása