HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.30. 10:48 Vicuska28

Madarat zsákmányolt egy pók

 

Az a fénykép, amelyen egy hatalmas pók madarat eszik megdöbbentette a vadon élővilág kutatóit. A kép, melyről megállapították, hogy hiteles, Queensland közelében készült egy kertben, és megfigyelhető rajta, amint egy pók hosszú fekete lábait a madár élettelen teste köré fonja, amit előzőleg már beszőtt a hálójával.

Joel Shakespeare vezető szakértő elmondta, hogy a pók egy Nephila plumipes, ami általában rovarokkal táplálkozik, és szokatlan, hogy madarat eszik. Ezek a példányok akkorák, mit egy emberi kéz, de a trópusi területeken még nagyobbra nőnek. A szakértő arra a következtetésre jutott, hogy a madár valószínűleg berepülhetett a pók hálójába, amely ezeknél a fajoknál rendkívül erős, utána pedig az óriás ízeltlábú megkereste áldozatát.

- Nem eszi meg az egész madarat. Mérgével megbénítja áldozatát, és elkezdi enni, de amit meghagy, annak már csak egy része ehető - mondta Shakespeare.

Greg Czechura, a Queensland Múzeum szakértője szerint előfordult már, hogy ez a fajta pók madarat ejtett el, de az ilyen eset viszonylag ritka.

 

Szólj hozzá!

Címkék: pók szokatlan ragadozók


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr301880242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása