HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.02. 16:08 Vicuska28

A tibeti dog luxus cikk Kínában

 

Az utóbbi időben a tibeti dogok új luxus kiegészítőivé váltak a gazdag kínaiaknak, akik úgy vásárolják őket, mint "elengedhetetlen tartozékot" a villájukhoz, és a sportautójukhoz.

Ebben a kommunista országban rossz szemmel nézik a gazdagság külső megnyilvánulásait, és a kommunista párt egy időszakban betiltotta a kutyatartást, mint polgári szokást.

Azonban, néhány évvel ezelőtt a kapitalizmus lassan terjedni kezdett, magával hozva a kutyatartás jogát is, lehetőség szerint a tibeti dogét, közölte a külföldi média.

Lehetséges, hogy a tibeti dog, és az oroszlán hasonlósága (a hatalom, és a gazdagság szimbóluma) az oka annak, hogy ezek az állatok oly kedvelté váltak Kínában. A tibeti dog iránti kereslet annyira megnőtt, hogy az ára csillagászati magasságokban van.

A tenyésztők gyakran több tízezer dollárt kérnek el, néha 100 000-et is, de vannak gazdag kínaiak, akik hajlandóak akár fél milliót fizetni azért, hogy egy ilyen kutya tulajdonosai lehessenek.  

Kínában, ahol virágzik a gazdaság, és egyre több a milliomos, a tibeti dog a társadalmi státusz megerősítését szolgálja.

A világsztárok, és csivaváik után, ez egy új példa arra, hogy a tulajdonosok, miként használják fel kutyáikat nárcisztikus és egoista céljaiknak megfelelően, akiket igazából nem is szeretnek, csak saját imidzsük miatt aggódnak.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutya háziállatok tibeti dog


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr401889862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása