HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.05. 21:25 Vicuska28

Elpusztult Tito elefántja

Sony az indiai elefánt, melyet még Indira Gandhi ajándékozott Josip Broz Titonak, április másodikán elpusztult. A 42 éves elefánt este kilenckor pusztult el a Brioni Nemzeti Parkban, ahol élete során legendás hírnévre tett szert.

Sony öt tonnát nyomott, és egész életében turisztikai látványosság volt párjával, Lankával együtt. Szénát, sárgarépát, és almát evett. A park alkalmazottai nem tudják, hogy az egészséges elefánt mitől pusztulhatott el, hiszen semmi szokatlant nem tapasztaltak vele kapcsolatban.

Az eset után Lankát át kellett költöztetni a park másik felébe, mert túl sokat szenvedett, és szomorkodott, hiszen 40 évig volt Sony párja.

Sony 1970-ben került Brionba, mint kétéves bébi, és három évvel később megérkezett Lanka is.

- Miután Sony hirtelen elpusztult, Lanka nagyon nehezen viselte, ezért a biztonsága érdekében napi 24 órán keresztül megfigyelés alatt áll  - mondta Vesna Klunić, a Brioni Nemzeti Parkból.

Sony nem volt beteg, Lankára sokkolóan hatott a halála. Zágrábban elvégezték a boncolást, és az eredmények a hét folyamán válnak ismertté.

Lanka 

Szólj hozzá!

Címkék: elefánt híres elpusztult


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr51897277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása