HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.06. 16:17 Vicuska28

Nyomkövető keselyű

A német rendőrség szokatlan kísérletbe kezdett, melynek során egy keselyűt képeznek ki, hogy segítsen az eltűnt személyek utáni keresésben. Köztudott, hogy a keselyűk legfőbb jellemzői: a jó szaglás, és a kitartás.

A kiképzésre a Walsrode-i Madárparkban került sor az öt éves Sherlock nevű, 1,20 méteres szárnyfesztávolságú keselyű bevonásával. A cél, hogy minél jobban felhasználják a madarak képességeit az eltűnt személyek utáni keresésben.

Ha sikerül a kívánt eredményeket elérni, akkor rengeteg időt megspórolnának, mivel ezek a madarak nagyobb területet képesek felkutatni, mint az emberek, és a kutyák.

Walsrode-i Madárpark örömmel fogadta ezt az elképzelést, és azonnal elkezdték a keselyű edzését.

A speciális gyakorlatoknak köszönhetően, Sherlock már képes megtalálni a szimulált emberi maradványokat, valamint a közeljövőben meg kell barátkoznia más keselyűkkel is, mert ez a madárfaj elég félénk, és szüksége lesz társakra, akik majd motiválják.

További képek:

1. kép  2. kép  3. kép  4. kép  5. kép  6. kép

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos madarak keselyű


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr871979325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása