HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.12. 21:39 Vicuska28

3,5 méteres evezőhalat találtak Svédországban

A 3,5 méteres óriás evezőhalra (Regalecus glesne) elpusztulva akadtak rá Svédország nyugati részén, Bovallstrand falu partján. Ez az első ilyen hal, amit az elmúlt 130 évben ebben a Skandináv országban találtak.

- Valami nagy lebegett a vízen, először azt hittük, hogy egy nagy darab műanyag, aztán láttuk, hogy szeme van - mesélte az egyik megtaláló a Svenska Dagbladet nevű lapnak.

- Ilyen evezőhalat utoljára Svédországban 1879-ben láttak - állítja a lysekili tengeri múzeum egyik alkalmazottja, aki átvette a halat.

- Nem sokat tudunk erről a fajról, de feltételezések szerint 1000 méteres mélységben élnek a tengerben. Sokan azt hiszik, hogy mitikus lények, mint amilyen a Loch Ness-i szörny is - tette hozzá.

A múzeum azt tervezi, hogy az evezőhalat a tengeri szörnyek között állítják ki még az idén. Az ilyen halak csontvázuk alapján a legnagyobb halak a világon, melyek elérhetik a 12 méteres hosszúságot, és a 272 kg-os súlyt.

Kapcsolodó cikk:Lefilmezték a 12 méteres mélytengeri csodát

 

Szólj hozzá!

Címkék: halak ritka legnagyobb evezőhal


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr71998447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása