HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.02. 21:23 Vicuska28

A kutatók jobban szeretik a szép állatokat

A szépség nem minden, vagy mégis? A kutatók nagyobb érdeklődést mutatnak az olyan állatfajok iránt, melyek szépen néznek ki.

Egy Dél-Afrikai kutatócsoport kutatási eredményei arra mutattak rá, hogy ez az igazság vonatkozik a veszélyeztetett fajokra is. Megállapították, hogy a kutatók nagyobb figyelmet fordítanak a látványos és lenyűgöző megjelenésű állatfajokra.

A Pretória egyetem egyik professzora által végzett kutatásból kiderült, hogy a kutatók jobban szeretnek medvékkel, és párducokkal dolgozni, mint békákkal, vagy tengeri tehenekkel.

Dél-Afrikában több, mint 2000 kiadványt elemeztek 1994 és 2000 között, melyekből kiderült, hogy ugyanazon idő alatt 14-szer volt kutatás tárgya a tengeri tehén, és legalább százszor a mongúz.

A veszélyeztetett fajok közé tartozó nagy emlősöket 500-szor többször tanulmányozzák, mint a veszélyeztetett kétéltűeket.  

A kutatókat leginkább a csimpánzok (1855 kiadvány) és a leopárdok (1241 kiadvány) vonzzák.

Az állatvédelmi szervezetek gyakran választanak jelüknek nagytestű emlősöket, mint például a WWF jelképe a panda. Azok a kutatók, akik részt vettek ebben a felmérésben, fokozottan felhívják a figyelmet a veszélyeztetett fajok eltűnésére, függetlenül attól, hogy milyen a külső megjelenésük.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr182051958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása