HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.03. 16:30 Vicuska28

Diétára fogták a kookaburra madarat

A kookaburra madarat vagy másnéven kacagó jancsit egy sydney-i lakos vitte a helyi állatkertbe, miután megmentette egy kutyától.

Az ausztrál madár annyira meghízott a sok kolbásztól, amivel a kirándulók etették, hogy már nem volt képes repülni, ezért szigorú diétának, és speciális tréningnek kellett alávetni.

A kookaburra madárnak akkor kezdődtek a súlyproblémái, amikor az állatkertbe látogatók rostélyos kolbásszal kezdték el etetni.

A diéta előtt az elhízott kookaburra 565 gramm volt, ami majdnem 40 százalékkal több egy átlagos felnőtt egyed súlyánál.

"A természetben a kookaburrák kisebb állatokkal táplálkoznak, mint pl. egerekkel, és gyíkokkal, de a rostélyos kolbász sokkal ízletesebb, és nem tudott neki ellen állni", mondta Gemma Watkinson, a sidney-i Taronga állatkert állatorvosa.

A madár az állatkertben található rehabilitációs központban fog eltölteni néhány hetet, ahol szigorú diétára lesz fogva, és speciális gimnasztikai gyakorlatokat végeztetnek vele, amiket naponta háromszor kell megismételnie, hogy lefogyjon, és minél előbb visszatérjen a szabadba.

 

Szólj hozzá!

Címkék: madarak állatgyógyítás kacagó jancsi kookaburra


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr232053866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása