HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.09. 22:28 Vicuska28

Állatfarm élőben

George Orwell Állatfarm című regényében 1945-ben összegyűlnek az állatok, hogy forradalmat robbantsanak ki. Úgy tűnik, azóta az állatok titokban készülnek a puccsra.

Csak a tegnapi nap folyamán három olyan hír kelt szárnyra a világban, ami egyértelműen jelzi a négylábúak machinációját.

Zürichben egy Sabu nevű elefánt tombolt, amely a Knie cirkuszból szökött meg az egyik kocsiba költöztetése során. A rendőrség egy teljes órán keresztül üldözte az állatot a banki kerületben, mígnem megérkezett az elefántszelídítő, hogy jobb belátásra bírja, és rávegye, hogy visszatérjen a kocsiba, természetesen rendőri kísérettel.

Bonnban több kocsi tigrisekkel, és oroszlánokkal beleragadt a sárba. A technikai segítségnyújtással foglalkozó hivatal minden eszközt bevetett a kocsik kiszabadítására ebben a komplikált szituációban. A helyzet feszült volt, mert az előírás szerint ilyenkor el kell engedni az állatokat, melyekről nem lehetett tudni, hogy menekülésre adják-e a fejüket. Látszólag nyugodtak voltak, és néhány óra elteltével visszatértek a kocsikba. Azonban, valamivel később kigyulladt az a kocsi, amiben a trénerek, és a cirkusz más dolgozói voltak. Az embereket csak az utolsó pillanatban tudták kimenteni.

Európa legnagyobb cirkuszában, a müncheni Krone-ban egy orrszarvú az előadás alatt áttörte a kerítést, amivel az arénát elválasztották a közönségtől. A PETA-állatvédő szervezet szerint nem sok kellett a katasztrófához. Míg az első sorban ülők a halállal néztek szembe, a cirkusz szóvivője azt állítja, hogy az orrszarvú csak megszédült.

Frankfurtban a Carl Busch cirkuszban ismeretlen okok miatt egy állat elhagyta a sátrat, nekivágott az utcáknak, majd keresztül haladt a Frankfurt keleti oldalán fekvő parkban, a Warmer Dammon. A történteken felháborodtak a parkban napozó emberek, akik bikini felső nélkül (hason fekve) süttették magukat. Egyesek szerint az állatok szokatlan viselkedésére a válasz a PETA felhívásában van, ami úgy hangzik, hogy: Az állatoknak nem szabad alkoholt inniuk!

 Wikipédia: Állatfarm

Az Állatfarm a Magyar Elektronikus Könyvtárban

Szólj hozzá!

Címkék: szokatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr472070213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása