HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.17. 16:49 Vicuska28

Törpe kenguruk alapítottak kolóniát Nagy-Britanniában

A Derby-kenguruknak, vagy más néven törpekenguruknak (Macropus eugenii) sikerült alkalmazkodniuk a brit éghajlathoz, sőt sikerült létrehozniuk egy kis kolóniát Délnyugat-Angliában.

Először a kolónia egyik hím tagjára figyeltek fel, aki három évvel ezelőtt megszökött egy farmról, és soha többet nem került elő.

A szökevénynek azonban sikerült találnia egy társat, akivel családot alapított, mivel a nőstény kengurut, erszényében a kölykeivel ugyanazon a területen találták meg.

Sokan attól tartanak, hogy az Ausztráliából származó állatok nem viselik majd el Nagy-Britannia éghajlatát, ám a helyi állatvédelmi egyesület ennek az ellenkezőjét hiszi.  

"A törpe kenguruk nagyon erősek, és szívósak, mert ez a kis közösség életben maradt itt, messze az otthonától.  Szaporodnak, s ez jót jelent. A természetben élnek már évek óta, ellenállva a teleknek, ami néha igazán kemény tud lenni", mondta a helyi állatvédő egyesület képviselője.

A törpekenguru egy kistestű kengurufaj. Testhossza 52-68 cm, 45 cm magas, testtömege 4-9 kg között lehet. Nagy fülük és hosszú farkuk van.

Wikipédia-Derby-kenguru

Szólj hozzá!

Címkék: kenguru állatvédelem törpe kenguru


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr172089367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása