HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.18. 16:36 Vicuska28

Észtország első szúnyogfogó bajnoksága

Észtországban az első szúnyogfogó verseny megrendezése után valamelyest csökkent a szúnyogok populációja.

Összesen 37-en neveztek be a versenyre Dél-Észtország legnagyobb városában, Tartuban, ahol 10 perc alatt kellett minél több szúnyogot összeszedni.

A versenyszabályzatban nem volt meghatározva, hogy a szúnyogokat élve vagy elpusztulva kell összegyűjteni. Ezen a szokatlan versenyen a résztvevők egyedül vagy háromtagú csoportokban vadászhattak.

"Rengeteg szúnyogunk van, és valahogy harcolnunk kell ellenük. Ezért döntöttük el, hogy szúnyogfogó bajnokságot rendezünk" mondta Triinu Akkermann, a szervező.

Az egyik résztvevő, Jevgeny Serov a verseny előtt így magyarázta a nyerő taktika lényegét: "Először egy kicsit bemelegítek, hogy leizzadjak, aztán kiállok meztelen karral, és lábbal, míg a feleségem, és a lányom ott lesznek mellettem, hogy összeszedjék a szúnyogokat".

Az első díjat - hajóutat az észt Peipus-tóra - Rauno Luksepp nyerte, aki 38 szúnyogot fogott össze, habár a vadászat során a trükkös kis rovaroktól számtalan csípést kapott.

Az ötlet, hogy ilyen versenyt rendezzenek, Finnországból érkezett, ahol a múltban már több ilyen eseményt tartottak meg.

 

Szólj hozzá!

Címkék: verseny szúnyog


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr662091867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása