HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.07.01. 17:35 Vicuska28

Legkisebb popcsillagok a világon

Úgy tartják, hogy a hollywoodi Chihuahua hisztéria 1997-ben kezdődött, a Taco Bell reklámból jól ismert "Yo Quiero Taco Bell" szlogennel. Négy évvel később Bruiser, a kis chihuahua a Doktor szöszi négylábú sztárjává válik. Ettől kezdve ez a kis kutyafajta véglegesen elindult a hírességek pályáján.


Az elkényeztetett kutyuska nem úttörő kísérlete a hollywoodi genetikusoknak. A chihuahua valószínűleg a legrégebbi kutya fajta, és az egyetlen, ami természetesen törpe. Olyan, mintha csak a semmiből alakult volna ki, származása továbbra is rejtély. Egy érdekes feltevés az, hogy valamilyen kis sivatagi róka őstől származik, nem pedig rókától vagy farkastól. Az egyik  legelfogadottabb elmélet, hogy a mai chihuahua együtt élt az aztékokkal, és más közép-Amerikai népekkel, és gyakran használtak őket áldozati szertartásokon.
A chihuahua a legkisebb fajta a világon, és ezért kényelmes a vörös szőnyegen körbehurcolni, és mutogatni. Nagy szemei, és aránytalanul nagy feje felébreszti a szunnyadó anyai ösztönt. Magasztos, és temperamentamus, szemmel láthatólag tökéletesen megfelel a hollywoodi sztárok számára. A chihuahua híres tulajdonosainak listája elég hosszú: egy vagy több ilyen kutyát fogadott be Jennifer Lopez, Britney Spears, Hilary Duff, Jamie Lee Curtis, Jennifer Love Hewitt, Sharon Osborne és még sokan mások. Érdemes megemlíteni Paris Hiltont, aki kutyáját (Tinkerbell) különleges bánásmódban részesíti, és nem hagyja ki a lehetőséget, hogy a kamerák előtt villogjon vele, függetlenül attól, hogy vörös szőnyegen vonul fel vele, vagy egy valóságshow szereplőjeként. Tinkerbell mögött jelent már meg memoár, divatház kiskutyák számára, és sok más "kutya" üzlet. Talán a legnagyobb meglepetés a listán Mickey Rourke, akinek sikerült összeegyeztetnie a "macsó", és a "törpe kutya" fogalmakat.


Az évek múlásával a chihuahua népszerősége rohamosan nőtt. Az új kölyökkutyákat mintha futószalagon gyártanák, az újdonsült tulajdonosok pedig kiegészítőként viselik őket. Azonban minden élőlénynek, még a legkisebbeknek is számtalan szükséglete van, melyekkel foglalkozni kell. A kutya az kutya, még akkor is, ha úgy néz ki mint egy játék. Sokan ezt nem veszik észre, és hamarosan elégedetlenül szembesülnek azzal a ténnyel, hogy össze kell szedniük az ürüléket kutyájuk (divatos kiegészítőjük) után. Mindennek az eredménye, hogy az elhagyott állatok száma óriási lett, különösen Kaliforniában, a chihuahua robbanás epicentrumában. Az elmúlt két évben túlnyomórészt chihuahuák maradtak gazdi nélkül. Becslések szerint hamarosan az országban ezek a kutyák teszik ki a menhelyi állatok 50%-át. Madonna is megszabadult három kis kedvencétől. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a legtöbb egészséges chihuahua új gazdira talál, főleg apró termete, és alacsony igényei miatt. A menhelyeken a kutyusokat az állatorvosok visszaállítják tisztes állapotukba, és nagyon hamar új otthonukban élvezhetik a meleget, vagy nem.


Sajnos, a történet miniatűr hőseiről kiderült, hogy az egyik legismertebb chihuahua menhely Kaliforniában, Burbankban "Chihuahua Rescue " néven található. Pontosan ez a szervezet vette gondozása alá Madonna elhagyott chihuahuáit, majd azzal vádolta a pop dívát, hogy gondatlansága miatt kedvencei szörnyű állapotban voltak, ami miatt az egyik el is pusztult.
Szörnyű, hogy az ember legjobb barátja folyamatosan jelen van a szórakoztató ipar eszközeként, legyen az chihuahua, dalmata vagy pitbull terrier. Az állatokkal szembeni visszaélések miatti kollektív felháborodás után rövid szünet következik, majd egy új négylábú szenzációt fognak pályára dobni. Egy jól kiképzett kutyához képest az emberiségnek még nagyon sokat kell tanulnia.

Szólj hozzá!

Címkék: legkisebb chihuahua


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr892123564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása