HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.15. 19:31 Vicuska28

Calvin Klein parfümje a nagymacskák gyengéje

Az állatkertek őrei, és a biológusok felfedezték, hogy a nagymacskák néhány Calvin Klein parfüm esszenciájának nem tudnak ellen állni.

A férfiaknak készült "Obsession for Men" nagyon bejön a nagymacskáknak, állítja az amerikai média.

Az állatkertekben egyfajta titkos fegyverként használják az őrök, hogy megőrizzék az állatok érdeklődését saját bekerített területükön. A biológusok viszont bizonyos fajokhoz tartozó állatok számlálásánál használják, mint a jaguároknál Guatemalában.

A parfümöt a kamera közelében spriccelik szét, hogy fenntartsák az állatok érdeklődését a hosszú távú megfigyeléshez, minek során jó fotók és felvételek készülnek. Ugyanez az eljárás megkönnyíti rituális szerelmi életük megfigyelését is, ami egyébként nehezen látható, és rögzíthető kamerán.

Estée Lauder "Beautiful", és Nina Ricci "L'Air du Temps" illatai mellett Calvin Klein "Obsession for Men" parfümje az egyetlen ami a legtovább fenntartja az állatok figyelmét, és a nagymacskákra is hatással van. A parfüm tervezője az illatanyag állatokra ható ellenállhatatlan varázsát annak összetételével magyarázza. Valószínűleg vonzzák őket a vanília, valamint a friss növények kivonatai, a szintetikus állati eredetű kivonatok, mint például a pézsma, pedig növeli a feszültségérzetet.

 

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes nagymacska


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr802084325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása