HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.22. 16:17 Vicuska28

Hatalmas kártérítés a csirkéknek

Nagy-Britanniában a bíróság elrendelte, hogy a Honvédelmi Minisztérium fizessen 42 000 font (kb. 13 millió forint) kártérítést egy baromfitenyésztőnek, mert a birtoka felett repülő vadászgépek rettegésben tarják a csirkéit. 

Az említett baromfitenyésztő a perben elmondta, hogy csirkéi teljesen megrémültek a katonai repülőgépektől, mert azok túlságosan alacsonyan repültek a farmja felett. A vadászgépek hangja pedig olyan ijesztően hatott rájuk, hogy nem akartak tovább tojást tojni.
Végül a hatalmas veszteségeket elszenvedő Staffordshire-i baromfitenyésztőnek sikerült győzedelmeskednie a kártérítési küzdelemben.

Ez az ügy csak egyike volt a számos kártérítésnek a zajok végett. A Honvédelmi Minisztériumnak többe kerül egy-egy polgárjogi kártérítés, mint amennyit egy szolgálatban sérült katona kap.
Egy Yorkshire-ben élő versenyló tulajdonos 117 font kártérítést kapott, miután a ló ijedtében megsérült a vadászgépek okozta hangoktól.
Eközben Trooper Sean Chance 23 éves katona Irakban elveszítette a lábujjait. Neki csak 5000 font járt. A különbség nyilvánvaló.



 

 

Szólj hozzá!

Címkék: madarak baromfi háziállatok csirkék


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr951693023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása