HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.28. 18:05 Vicuska28

A két kajmán megtanulta felismerni a saját nevét

 

A Blue Planet Aquarium két kajmánja Ellesmere Port-ban megtanulta felismerni a saját nevét. - adta hírül a a Daily Telegraph.

Paleo és Suchus, a két Cuvier törpekajmán gyors tanulási képességeiknek köszönhetően néhány nap alatt megtanultak reagálni, ha a nevüket meghallották.

"Nagyon intelligensek, mindössze pár nap alatt megtanulták a nevüket."- mondta az akvárium igazgatója Tom Cornwall.

A két állat olyan képzésben részesült, amilyet korábban emlősöknél használtak, hüllőknél csak ritkán. Paleo és Suchus jutalomképpen ételt kapott, ahányszor csak reagált a nevére. A Blue Planet Aquarium szakértői jelenleg azt akarják megtanítani nekik, mikor nyissák ki a szájukat, hogy ételt kapjanak. A képzési módszerek hasonlóak mint amit a herpetológusok és hüllőszakértők alkalmaznak a hüllők tanulmányozása során a
a "Madras Crocodile Bank Trust" központban Indiában. 
 

Ha a két kajmán sikeresen befejezi az új trükk elsajátítását, tudományukat előadhatják majd az akváriumban.

A Cuvier törpekajmánok az édesvizek kedvelői, főleg az Amazonas és az Orinoco vízgyűjtő-területén vannak elterjedve Dél-Amerikában.

 

Szólj hozzá!

Címkék: krokodil hüllők cuvier törpekajmán kajmánok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr641710466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása