HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.12. 17:53 Vicuska28

Lefilmezték a 17 méteres mélytengeri csodát

A Louisiana Állami Egyetem kutatócsoportja nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen első ízben látható egy óriási mélytengeri lény, az evezőhal (Regalecus glesne).

A világ leghosszabb halfaja olyan ritkán látható, hogy létezése még a tudósok számára is rejtély. Hossza elérheti a 17 métert is. Ilyen példányokat eddig csak elpusztulva találtak a víz tetején vagy a partra sodródva. Miközben Mark Benfield professzor vezetésével egy óceánográfiai kutatásokat végző csoport a Mexikói-öbölben robot-tengeralattjáróval vizsgálta a tenger mélyét, látványos felfedezésre tettek szert. A professzor elismerte, hogy még ők maguk sem vették észre azonnal a különös tengeri lényt.

A felvételen a pár 100 méteres mélységben élő szokatlan külsejű evezőhal látható, és a kutatók azt remélik, hogy többet megtudhatnak majd erről a titokzatos fajról.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás halak ritka leghosszabb evezőhal


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr941752773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása