HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.18. 17:10 Vicuska28

A jaguárbébi anyukájával játszik

Bár első ránézésre nem igazán látszik, hogy rokoni kapcsolatban vannak, a ritka fekete nőstény jaguár és kicsinye önfeledten játszadoznak az állatkertben a látogatók nagy-nagy örömére. A játékos cica anyukája fülét harapdálja, de mivel még csak két hónapos harapásainak nem marad nyoma.


A jaguárok testét karakteres pöttyök borítják, azért hogy minél jobban beleolvadjanak környezetükbe és észrevétlenül a zsákmány közelébe tudjanak settenkedni. Azonban a melanózis következtében a jaguárok 6%-a teljesen fekete. A fekete testszínt egy domináns öröklődést mutató, de igen ritka genetikai allél okozza.


Lolo Dél-Amerikából került egy jordániai állatkertbe Yaduda-ba. A még mindig névtelen  kölykét tegnap mutatták meg először a lelkes látogatóknak. A jaguárbébi védelme érdekében apját, a Falah nevű hímet másik ketrecben helyezték el.

 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: aranyos kölyök jaguár játékos ragadozók


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr821770956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása