HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.26. 22:07 Vicuska28

Csimpánz az alkohol és a cigaretta rabságában

 

A Rostov állatkert őrei Dél-Oroszországban az egyik csimpánzt olyan kezelésre küldik, amely segít neki leszokni a cigarettáról és az alkoholról. - olvasható a helyi sajtóban.

Zhora, a hím csimpánz egykoron a cirkuszban szerepelt, és az ottani művészi életéből megtartotta két nagyon rossz szokását, a cigarettázást és a sör ivást, melyek végül nehéz függőséghez vezettek.

- A sör és a cigaretta tették tönkre. - nyilatkozta az egyik őr a a Komsomolskaja Pravda orosz napilapnak, hozzátéve, hogy a majomnak bevett szokása volt a látogatóktól alkoholt kérni.

- Megkértük a látogatókat, hogy ne adjanak neki alkoholt és cigarettát, de hiába. - mondta az állatkert helyettes vezetője.

Bár a csimpánzt három sor kerítés mögött tartották, a látogatóknak mégis sikerült bedobniuk a dobozos sört és a cigit.  

- Az emberek nevetnek, ha a csimpánzt dohányozni és inni látják, de ez a szokás nagyon káros az egészségére, és ezt sokan nem értik. - mondták az állatkert alkalmazottai.

Zhora az állatkertbe érkezése óta számos utóddal büszkélkedhet. A csimpánzt március elején elküldik egy rehabilitációs intézetbe Kazányba (800 km-re keletre Moszkvától).

 

Szólj hozzá!

Címkék: majmok csimpánz állatmentés állatgyógyítás


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr991793506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása