HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.22. 21:30 Vicuska28

A veszélyeztetett fajokat fenyegeti az internet

Az internet az egyik leggyakoribb formája az illegális veszélyeztetett fajok kereskedelmének, figyelmeztettek az állatvédő szervezetek tegnap Dohában.

A kereskedelem által veszélyeztetett állat- és növényfajok (CITES) nemzetközi konferenciáján 175 ország képviselői találkoztak.

- A CITES számára ez a legnagyobb kihívás. Az internetnek vezető szerepe van a világkereskedelemben - figyelmeztetett Paul Todd, a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW: International Fund for Animal Welfare) képviselője.

Ez az Alap több kutatást végzett az illegális kereskedelemről az interneten, és megállapították, hogy több ezer állat- és növényfajt árulnak az aukciós oldalakon, internetes hirdetéseken, és a csevegő portálokon, elsősorban az Egyesült Államokban, de  Európában, Kínában, Oroszországban és Ausztráliában is.

Illegálisan elsősorban elefántcsontot árulnak, de egzotikus madarakat, és ritka termékeket is, mint pl. a tigris csontjaiból készült italt, valamint a védett fajok (jegesmedve és leopárd) prémjét.

Az USA-ban és Svédországban új intézkedésekkel kellene szabályozniuk a vörös korall kereskedelmet. A vörös és rózsaszín korallokból drága ékszerek készülnek, és az interneten keresztül a világ minden részéről elérhetőek, ezért ez a faj veszélyeztetetté vált.

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr891860835

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása