HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.04.08. 17:01 Vicuska28

Az elefántok úgy haladnak, mint a négykerekű járművek

 

A Királyi Állatorvosi Kollégium kutatói Londonban felfedezték, hogy az elefántok lába azonos elven működik a járművek meghajtására szolgáló négy kerékkel.

Egyéb négylábú állatoknál a hátsó lábak az előrehaladást szolgálják, míg a mellső végtagok a megállásért vagy fékezésért felelősek.

Az elefántoknál azonban, mind a négy láb "vezető", mint a járműveknél. Mind a négy láb függetlenül, saját erővel működik, úgy haladáskor, mint megálláskor.

- Az elefántok a mellső, és hátsó lábaikat használják megálláskor, és induláskor is. Ezek a funkciók nem osztódnak szét lábak szerint, mint más négylábú állatoknál, ahogy ezt korábban hitték - mondta Dr. John Hutchinson, a kutatás vezetője.

A kutatók lassított 3D-s felvétel segítségével elemezték hat fiatal ázsiai elefánt mozgását futáskor, és sétáláskor. Felfedezésükkel nagyban hozzájárultak a lesántult elefántok hatékonyabb gyógyításához.

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás elefánt


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr261905010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása