HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.01. 15:13 Vicuska28

Ritka nyílméregbékákat tenyésztenek Portsmouthban

A hossza kevesebb, mint egy centiméter, és kényelmesen elfér a ceruza hegyén. Azonban, ezt a kis békát nem szabad alábecsülni, mert a bőre kétszázszor mérgezőbb a morfiumnál.

Ezek a kétéltűek a világ egyik legmérgezőbb állatai, és csak az Andok nyugati részén élnek Ecuadorban. Ahogy növekszenek, színüket intenzív vörösre változtatják néhány zöldes csíkkal, és a maximális hosszuk egy centiméter.

A Blue Reef akvárium kutatói Portsmouthban, ahol legalább tíz ilyen békát tenyésztettek ki, arra figyelmeztetnek, hogy ezek az állatok a veszélyeztetett fajok között vannak.

- Ezek a gyönyörű békák kihaló félbe kerültek a környezetszennyezés, és természetes élőhelyük elvesztése miatt, de elégedettek vagyunk, hogy sikerült szaporítani őket - mondta Jenna MacFarlane, az akvárium képviselője, majd hozzátette, hogy a tudósok remélik, egyszer még a béka mérgének felhasználásával ember életeket sikerül megmenteniük.

Felfedezték, hogy a háromcsíkú levélmászóbéka (Epipedobates tricolor) bőre alól kivont anyag hatékonyabban szünteti meg a fájdalmat, mint a morfium, függőség, és egyéb következmények nélkül.

 

2 komment

Címkék: veszélyes béka kétéltűek


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr461966603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bokortalan Lajtalan · http://facebook.com 2010.05.02. 12:58:03

Vajon mennyit lehet egy ilyen nyílméregbékából belegyömöszölni egy szélesebb testnyílásba...
süti beállítások módosítása