HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.07. 09:33 Vicuska28

Két fehér oroszlánnal bővült a belgrádi állatkert

Šumba, a fehér oroszlán tegnapelőtt két kölyköt hozott a világra, s így a Belgrádban született, és élő fehér oroszlánok száma hétre nőtt.

Nincsenek pontos adatok arról, hogy hány fehér oroszlán él a világban. Úgy gondolják, hogy pár százan vannak vannak csupán, és nagyrészük az állatkertekben él. Vambo, Maša, Šumba, Kasper, és Đole - öt olyan fehér oroszlán, melyeknek köszönhetően a belgrádi állatkert ismert lett a világon. Tegnap ez a lista két új taggal bővült. Az öt éves Šumba, egy hímet, és egy nőstényt hozott a világra. A szülés több, mint nyolc óra hosszáig tartott, a (még névtelen) hím, és nőstény testvérpár pedig erős, és egészséges.

Az egzotikus fehér oroszlánok Dél-Afrikából származnak. A nyilvánosság számára első alkalommal 1970-ben Chris McBride könyvéből váltak ismertté. A szabad természetben ritkán fordulnak elő, mivel szokatlan színük miatt túlélési képességeik kisebbek, mint a hagyományos színű társaiknak. Társaik gyakran kiközösítik vagy megtámadják őket, és a vadászatukban is hátrányukra van színük. Ezért, főleg állatkertekben, és rezervátumokban élnek.

- Az első oroszlán kölyök este kilenckor jött a világra, a második kb. éjfél után háromkor. Egész idő alatt alkalmazottakkal, és szakemberekkel voltak körülvéve - mondta Vuk Bojović, megjegyezve, hogy mindenki boldog, mert a szülés rendben zajlott, és az oroszlán kölykök is jól vannak.

- Az egészséges fiatalok egy külön helységben vannak, és ami a legérdekesebb, hogy nagyobbak, mint az eddigiek. Néhány hónapig fokozottan kell gondoskodnunk róluk, mert a fehér oroszlánok életében az első hat hónap kritikus időszak - mondta Dragan Đuričić, aki már azokat a fehér oroszlánokat is ismerte, melyek Dél-Afrikából érkeztek Belgrádba.

További képek:

Kép 1.  Kép 2.  Kép 3.  Kép 4.  Kép 5.  Kép 6.  Kép 7.  Kép 8.  Kép 9.  Kép 10.

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatkert fehér oroszlánok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr101980893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása