HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.10. 20:01 Vicuska28

Eltűnhet a teljes állat- és növényvilág egyharmada

Az ENSZ arra figyelmeztetett a legújabb jelentésében, ami a héten kerül nyilvánosságra, hogy a gyors gazdasági fejlődés miatt (mint pl. Kínában, Indiában, és Brazíliában) hamarosan eltűnhet a teljes állat- és növényvilág egyharmada.

Míg a nyugati országokban nagy erőt fordítanak a veszélyeztetett fajok megőrzésére, addig a fejlődő országokban a nyersanyagok iránti egyre erősödő kereslet tönkreteszi a törékeny ökoszisztémát. Folyamatosan növekszik a népesség, a környezetszennyezés, és a nyugati életmód elterjedésével megnövekedett a fogyasztás is, fő fenyegetést jelentve ezzel az  állat- és növényvilágra. A Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) több, mint 120 országában mért adatai alapján az emlősök 21 százalékát, a kétéltűek 30 százalékát, és a gerinctelenek 35 százalékát fenyegeti a teljes kihalás.

- Szembesülni fogunk a problémával, amennyiben továbbra is tarthatatlan módon folytatjuk a termelést, és a fogyasztást. Valószínűleg 2050-re kilenc milliárd ember lesz a Földön, és az amerikai életmódot folytatva, öt ilyen bolygóra lesz szükségünk majd - mondta Ahmed Djoghlaf, a Biodiverzitási Egyezményért felelős ENSZ-titkárság vezetője.

 

1 komment

Címkék: állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr191990796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemlak 2010.05.17. 14:04:58

Mi lesz velünk nélkülük?
Ha tudod, támogasd a vadon élő madarak gyógyítóit!
web.axelero.hu/pusztadr/madarakert.html
Köszönet!
süti beállítások módosítása