HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.05.30. 23:48 Vicuska28

Sétáló halakat fedeztek fel Tasmánia partjainál

Amikor már azt gondoljuk, hogy a természet nem tartogat számunkra meglepetést, ausztrál tudósok egy szokatlan felfedezéssel álltak elő. Pontosabban felfedeztek kilenc új halfajt, melyek úszás helyett, uszonyaikkal lépkednek a tenger fenekén. Most már  összesen tizennégy ilyen fajról tudnak, melyeket még nem sikerült teljesen feltárni.

A tudósok szerint a "sétáló halak" 50 millió évvel ezelőtt a világ összes óceánjában megtalálhatók voltak, sőt a Földközi-tengerben is találtak kövületeket.

Az egyik újonnan felfedezett hal a Pink Handfish nevet kapta. Ezek a halak sekély vizekben, kis populációkban Tasmánia partjainál élnek.

A Pink Handfish meglepően hasonlít a Murloc-okra.  Férgekkel, és rákokkal táplálkozik, valamint a ragadozók elleni küzdelemben mérgező bőre nyújt védelmet. Mivel a tarka színű pikkelyei mérgezettek, ezért ehetetlenek, és ha a támadók figyelmen kívül hagyják ezt, egy óra múlva elpusztulnak.

Egyes források szerint ezt a halfajt 1999-ben látták utoljára.  

 

 

További sétáló halak:

New Handfish Species Fish Spotted 600x450.jpg

New Handfish Species Fish Red 600x450.jpg

New Handfish Species Fish Ziebells 600x450.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás halak


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr642043706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása