HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.06.05. 21:17 Vicuska28

Hogyan tanítsa meg kutyáját trükkökre...

A "Britain's Got Talent" brit tehetségkutató verseny fináléjában részt vett egy kutya is - Chandi, nőstény border collie, és gazdája, Tina Humphrey közösen előadott műsorszáma után a közönség állva tapsolta meg őket.

A 12 éves Chandi, és a 37 éves zenetanár balett előadással nyűgözte le a zsűrit, és a közönséget. A műsor után az emberek tanácsot kértek a kutya képzésével kapcsolatban. Tina feltárta titkát, és elmesélte, hogy a kutya képzése kizárólag a jutalmazáson alapul, soha nem bünteti meg.

"Soha nem büntetem meg a kutyát. Ha jól végzi el a feladatot megdicsérem, ha pedig rosszul, akkor figyelmen kívül hagyom. A kutyát akkor a legkönnyebb megtanítani egy trükkre, amikor jókedvű, és szeretne veled lenni", mondta Tina, hozzátéve, hogy nincs értelme olyankor képezni a kutyát, amikor az aludna vagy pihen.

Természetesen nem szabad megfeledkezni az ételről, ami a kutyák számára főnyeremény.

" A kutyát kézből etesd, így majd megtanulja követni a kezeid, és a későbbiekben valószínűleg végrehajtja majd a parancsaidat. Az én kezemben az elődöntőben is volt egy darabka sajt, de csak azért, hogy rögtön megjutalmazhassam Chandit", mondta Tina, és azt üzeni a kutyatulajdonosoknak, hogy folyamatosan képezzék a kutyájukat, és legyenek türelmesek, a siker nem marad el.

Szólj hozzá!

Címkék: kutya háziállatok tehetséges


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr672059312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása