HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.01.25. 17:58 Vicuska28

A kutyák intelligensek mint a 2 éves gyerekek

 

A kutyák egyik vezető szakértője, Stanley Coren nemrég felfedezte, hogy a kutyák sokkal többet megértenek, mint gondolnánk. Azt állítja, hogy a kutyák annyira okosak, mint az átlagos két éves gyermekek. Képesek megérteni 165 szót és jelet, valamint tudnak ötig számolni. Az értelmesebbek viszont 250 szót és jelet értenek meg, ami megegyezik egy 2 és fél éves gyermek felfogásával. Nyilvánvalóan a kutyák nem fognak leülni és beszélgetni velünk, de kimutatják, hogy képesek megérteni a szavakat és gesztusokat. 

Coren szerint a kutyák nem annyira naivak, mint amennyire hisszük. Nagyon értenek ahhoz, hogy tudatosan becsapják az embereket, csakhogy megkapják azt amit akarnak. 

"Majdnem olyan sikeresek az emberek becsapásában, mint amennyire az emberek kutyájuk kicselezésében. De azt hiszem ezt mindenki tudja, akinek van házi kedvence"-mondta Coren.

Coren listát készített intelligenciájuk szerint 110 kutyafajtáról.

Tíz legintelligensebb fajta:

Border collie 
Uszkár 
Német juhászkutya
Golden Retriever 
Dobermann 
Shetlandi juhászkutya
Labrador retriever 
Papillon
Rottweiler 
Ausztrál pásztorkutya
 

A legkevésbé értelmes fajták:

Afgán agár 
Basenji 
Bulldog 
Chow-chow
Borzoi
Bloodhound 
Pekingi palotakutya
Beagle 
Masztiff
Basset hound
 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás kutya háziállatok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr151701394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása