HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.01. 20:06 Vicuska28

"Fizetést" kap egy kóbor kutya a nepáli Vöröskereszttől

 

A nepáli Vöröskereszt munkatársai ígéretet tettek, hogy havi fizetést adnak annak a kóbor kutyának, aki már egy ideje védi a szervezet épületét.
 

Az NRCS elnöke Man Bahadur Budathoki azt mondja, hogy a nagyobbacska fekete keverék kutya egy hónappal ezelőtt érkezett az ország keleti részén levő humanitárius szervezet épülete elé. Azóta hűen őrzi az épületet és ugatással jelzi az ismeretlen személyeket. A kutyát felfedező dolgozókat lenyűgözte az állat viselkedése és eldöntötték, hogy 1000 rúpiát (14 dollár) juttatást adnak a kutya számára. 

"A pénzből ételt veszünk neki és legalább naponta egyszer ehet majd húst. Adunk neki még kekszet és tejet, ezeket nagyon szereti." - mondta Budathoki és hozzátette, hogy Vöröskereszt dolgozói arra szeretnék ösztönözni az embereket, hogy pozitívan közeledjenek a kutyák felé.

Budathoki szerint a kutya olyan jól végzi a dolgát, hogy azon gondolkodnak nincs is szükségük őrre.

Katmandu utcáin több tízezer kutya barangol naponta az utcákon, ahol a lakosság nagy része kártevőként kezeli őket. 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr751720931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása