HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.05. 18:36 Vicuska28

Kínai tanárt keresnek az amerikai panda számára

A Szecsuan tartományban levő Chengdu Pandavédelmi Rezervátum kínai nyelvtanárt keres az interneten keresztül egy Amerikában született panda részére, aki pénteken tért vissza ősei földjére.

A rezervátum Mei Lan számára létrehozott egy honlapot a népszerű Sina.com internetes portálon, ahol önkéntest tanárt keresnek, akinek meg kell felelnie a pályázatban leírtaknak: főiskolai vagy magasabb fokú végzettség, nem volt fertőző betegsége és megfelelően elsajátította az angol és a kínai nyelvet egyaránt.

A hároméves nőstény Mei Lan-nek  a kínai kifejezések elsajátítása mellett fokozatosan át kell szoknia a kínai étrendre. Ezentúl kedvenc keksze helyett "wotou" és friss bambusz lesz az eledele. Ezenkívül szeretnék megismertetni egy potenciális társsal is.

Kína és az USA közötti megállapodás szerint minden óriás panda Kínából származik.  A külföldi állatkertek tudományos kutatás céljából megfigyelhetik ezeket az állatokat, de néhány év múlva a felnőtt és fiatal pandáknak vissza kell térniük Kínába.

Mei Lan 2006-ban született az atlantai állatkertben Georgiában.

"Mei Lan az Egyesült Államokban élt azóta, hogy megszületett. Meg kell ismernie a kínai életet is." - mondta  Huang Xiangming, a Chengdu Pandavédelmi Rezervátum igazgatója a Xinhua hírügynökségnek. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: nyelvtanulás állatkert óriás panda


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr821732318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása