HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.24. 20:33 Vicuska28

Új dinoszauruszfaj maradványaira bukkantak Utah keleti részén

 

A kövületeket, melyek egy eddig felfedezetlen dinoszauruszfajhoz, a szauropodák családjához tartoznak, a Dinosaur National Monument Nemzeti Park-ban találták az amerikai Utah államban.

A hosszúnyakú, növényevő szauropodák kis fejükkel, és ovális testükkel a valaha élt legnagyobb állatoknak minősülnek a Földön, számolt be az AP hírügynökség.

- A felfedezett leletnek köszönhetően újabb bepillantást nyerhetünk a 105 millió évvel ezelőtt élő dinoszauruszok életébe, és a két teljes szauropoda koponya feltárja a fogazatuk evolúcióját, táplálkozási szokásaikat és még egyéb információkat. - mondta Dan Chure, a nemzeti park paleontológusa.

A szauropodáknak mintegy 120 faja ismert, viszont eddig csak nyolc teljes koponyát sikerült találni, főleg azért, mert a fej csontjai vékonyak és törékenyek, melyek az állat pusztulása után könnyen megsemmisültek.

A tudósok az új fajnak az Abydosaurus mcintoshi nevet adták. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: kutatás dinoszaurusz legnagyobb


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr241787798

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása