HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.02.26. 20:42 Vicuska28

Szükségük van-e az állatoknak ügyvédre?

 

Svájc lakosai március 7.-én népszavazással döntik el, hogy az állatoknak kell-e ügyvéd vagy sem.

Ez a kérdés mindig is vita tárgya volt az állatvédelmi szervezetek és azok között, akik azt hiszik az ilyen jogi intézkedések kérdésessé teszik az igazságszolgáltatás alapjait.

Számíthatnak-e az állatok ügyvédre, valószínűleg nem helyénvaló kérdés, de majd a svájciak 7.-én választ adnak rá. Egy állatokkal szembeni kegyetlenség ellen küzdő szervezet azt mondja, hogy az állatoknak ugyanolyan joguk van ügyvédhez, mint az embereknek. Rámutat arra is, hogy Svájcban kevés a kóbor állat és létezik egy olyan világszemlélet miszerint minden élőlényt tiszteletben kell tartani. Az állati jogok védelme példaértékű az ország számára, és ezért eredményes szavazásra számítanak.

A szomszédos Franciaországban az állatvédők hasonlóan küzdenek az állatok jogaiért, mint svájci kollegáik. Számos nyugati országban a törvény az állatot tárgyhoz hasonlítja, amely a franciák szerint  XXI. században etikailag nem elfogadható.

Vannak ügyvédek akik a házasságok felbontására, gyermekek védelmére vagy más területekre szakosodtak, de ne feledkezzünk meg arról sem, hogy az állatok is érző lények, és joguk van az igazsághoz, állítják azok, akik ugyanolyan referendumot követelnek Franciaországban, a külföldi média jelentése szerint.

 

Szólj hozzá!

Címkék: állatvédelem


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr921793240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása