HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.02. 18:56 Vicuska28

Tyúkokkal a környezetvédelemért

 

A környezet hatékonyabb védelme érdekében a hatóságok úgy döntöttek Belgiumban, Mouscron városában, hogy harcba szállnak a háztartási hulladék csökkentéséért, mégpedig úgy, hogy minden érdekelt lakosnak két tojó tyúkot ajándékoznak.

Azonkívül, hogy a tyúkok tojást tojnak, a program célja, hogy a háztartásokban csökkentsék a hulladékot, oly módon, hogy a tyúkok az ételmaradékot is megeszik.

A helyi környezetvédelmi szervezet szerint Mouscron városban minden olyan érdekelt polgár, aki még nem rendelkezik tyúkkal, írásos kérelmet nyújthat be és kapni fog két tyúkot (azért kettőt, hogy az állatok ne érezzék magányosnak magukat) .

A program szervezői már szereztek 100 tyúkot, melyek várják új otthonukat. Azok a háztartások, akik igényeltek tyúkokat, rövid tanfolyamon vesznek részt, ahol megtanulnak megfelelően gondoskodni az állatokról.

A háztartásoknak el kell kötelezniük magukat, hogy két évig nem eszik meg a tyúkokat, nem adják át harmadik félnek és rendszeresen elviszik őket ellenőrzésre.

A média szerint ez már a harmadik hasonló akció a városban, melyek mindig nagyon sikeresek voltak. Az önkormányzati lakásokban élő polgárok pedig hamarosan rájönnek, hogy a háztartási hulladék komposzttá válik "egy kis segítséggel" gilisztává.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hasznos tyúk háziállatok


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr641803576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása