HTML

Idő & dátum

Friss topikok

...

2010.03.11. 18:02 Vicuska28

Fekete színű királypingvint fedeztek fel Dél-Georgia szigetén

 

A királypingvin egyik fő jellegzetessége a fekete-fehér tollazat, ami miatt úgy néz ki, mintha állandóan szmokingot hordana.

Azonban nemrég felfedeztek egy teljesen fekete példányát ennek a madárfajnak 1390 km-re a Falkland-szigetektől, Dél-Georgia szigetén. A biológusok úgy vélik, hogy olyan mutációról van szó, amely egymilliárd esetből egyszer történik meg.

A teljesen fekete tollazat valójában a melanizmus (fekete színeződésre való hajlam) következménye, ami a pingvinek körében nagyon ritkán fordul elő. Eddig csak részlegesen melanisztikus pingvineket jegyeztek fel, melyeknek csak egyes testrészeik voltak sötétebbek. Ez az első eset, hogy teljesen fekete példányra bukkantak.

A szokatlan madár teljesen egészséges, bár a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a  pingvinnek "ormótlan nagy lábai" vannak.

Szólj hozzá!

Címkék: pingvin madarak szokatlan melanisztikus


A bejegyzés trackback címe:

https://napiallatsagok.blog.hu/api/trackback/id/tr241831963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása